شرایط مهاجرت به آلمان در سال 2023

  • مهاجرت به آلمان یکی از بهترین گزینه ها برای رفتن به یک کشور خارجی است. آلمان رتبه 4ام برای مهاجرت به کشور خارجی محبوب در جهان را دارد. این کشور با داشتن قوی ترین اقتصاد اتحادیه اروپا، فرصت های شغلی و سطح رفاه زندگی بالایی را ارائه می کند. اگر دوست دارید شرایط مهاجرت به آلمان را بدانید و با روش های رفتن به این کشور آشنا شوید، حتما تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

    مهاجرت به آلمان و معرفی این کشور

    اگر بخواهیم در بین تمام کشورهای اروپایی، سرزمینی را معرفی کنیم که رتبه اول را در پذیرش مهاجران دارد، باید به کشور آلمان و لوکزامبورگ اشاره کرد. این روزها سیاست‌ های آلمان در پذیرش مهاجرین متخصص و حتی کسانی که علاقمند به کارآموزی دارند به شدت ساده تر شده و افراد می توانند با چالش های کمتری به این مقصد مهاجرت کنند. آلمان کشوری است که نام آن همواره در لیست 5 سرزمین برتر برای مهاجرت بوده و اکنون نیز بیشترین میزان پناهنده و مهاجر را دارد.

    قبل از آنکه بخواهیم شرایط و قوانین مهاجرت به آلمان را بیان کنیم، بهتر است یک دید اجمالی از این مملکت داشته باشیم. آلمان که کشوری با بزرگترین اقتصاد اروپا حتی از سال 1980 شناخته می شود، در اروپای مرکزی واقع شده و 2امین مملکت پرجمعیت قاره اروپا می باشد. این سرزمین دارای 16 ایالت بوده و 84.2 میلیون نفر جمعیت در آن زندگی می کنند که بنابر آماری در سال 2021، 10.6 میلیون نفر مهاجر هستند. قابل ذکر است که مجموع مساحت این کشور 357592 کیلومتر مربع بوده که 4امین GDP ماکزیمم در جهان را به خود اختصاص می دهد.

    از مشاوره تا اقامت کنارتان هستیم. کافی است فرم مشاوره را پر نمایید.

    شرایط مهاجرت به آلمان

    شرایط اقتصادی رفاهی کشور آلمان

    از جمله مهم ترین دانستنی های که باید قبل از مهاجرت به آلمان بدانید، وضعیت اقتصادی و رفاهی این سرزمین است. آلمان بزرگترین اقتصاد در اروپا را دارد که از نظر تولید ناخالص داخلی اسمی نیز رتبه 4ام جهان به این کشور اختصاص می یابد. اگر بخواهیم بزرگی اقتصاد آلمان را با یک داده بیان کنیم، باید به آماری در سال 2017 از صندوق بین المللی پول اشاره کرد که می گوید این کشور 28 درصد از اقتصاد را در حوزه یورو به خود اختصاص داده است.

    همچنین کسانی که قصد مهاجرت به آلمان به روش تجاری را دارند بهتر است بدانند آلمان رکورد بالاترین مازاد تجاری در جهان را با ثبت رقم 310 میلیارد دلار به نام خود داشته است. به همین دلیل می بایست آلمان کشوری که عنوان بزرگترین صادرکننده سرمایه در جهان داشته بدانید. در کل بخش های مختلف در سهم اقتصاد و تولید این کشور عبارتند از: 70 درصد تولید ناخالصی مربوط به خدمات، 29.1 درصد مربوط به صنعت، 0.9 درصد سهم کشاورزی می شود. همچنین 41 درصد از تولید ملی نیز در بخش صادرات قرار می گیرد. به دلیل نوسانات قیمت ارز، کرونا، بحران کمبود انرژی و افزایش قیمت آن با قطع گاز روسیه، تامین ایمن انرژی که منجر به صرفه جویی در آن شده است، اقتصاد آلمان در سال های اخیر دچار تورم و منفی شدن اندک تولید ناخالص داخلی سالانه شده است که اثرات آن رو به کاهش است.

    همچنین برخی آمارها در حوزه رفاه این کشور عبارتند از:

    • نرخ تورم: نرخ تورم در این کشور در حدود 6.4 درصد بوده است.
    • شاخص توسعه انسانی: رقم آن 0.942 است که رتبه 9 در جهان را دارد.
    • نرخ اشتغال و بیکاری: نرخ بیکاری در این کشور بسیار پایین است و مقدار آن 2.9 – 5.6 درصد می باشد. تعداد بیکاران در این کشور در حدود 2.567 میلیون نفر در سال می باشد.
    قوانین مهاجرت به آلمان

    هزینه های زندگی در آلمان

    بررسی جزئیات هزینه های زندگی در آلمان می تواند به شما کمک کند تا درک درستی از وضعیت آینده و زندگی خود داشته باشید. چنین موضوعاتی می توانند حتی در انتخاب مسیر زندگی، تحصیلی و شغلی نیز موثر باشند. برای آنکه یک مرور اجمالی بر هزینه های زندگی در آلمان داشته باشیم، می توان به موارد زیر اشاره کرد که عبارتند از:

    • اجاره مسکن: در حدود 46.2 درصد (به طور متوسط) هزینه زندگی شما مربوط به اجاره مسکن خواهد شد. بنابراین لازم است حتما بخش بزرگی از درآمد خود را در این قسمت ذخیره کنید. معمولا قیمت اجاره ها در مرکز شهر 800 – 1500 یورو می باشد. این رقم در حومه شهر 600 – 1100 یورو است.
    • مواد غذایی: در حدود 32.4 درصد (به طور متوسط) هزینه زندگی شما مربوط به تهیه مواد غذایی می شود. معمولا هزینه غذا برای هر فرد حداقل در حدود 250 یورو است که این رقم ممکن است بیشتر شود.
    • حمل و نقل: پیش بینی می شود که در حدود 12.2 درصد از درآمدها در این بخش صرف شود. برای بررسی هزینه حمل و نقل، تعرفه وسایل نقلیه آن را بیان می کنیم که عبارتند از بلیط اتوبوس یک طرفه: 2.8 یورو، تاکسی به ازای هر کیلومتر 2 یورو. همچنین شما می توانید از کارت های حمل و نقل شهری که برای قشر خاص مثلا دانشجویان با تعرفه مناسب ارائه می شود نیز استفاده کنید.
    • هزینه بیمه و اینترنت: مجموعا برای این بخش می توان 7 درصد از درآمد را درنظر گرفت. بیمه درمانی در آلمان اجباری بوده و لازم است از همان ابتدای ورود به این کشور بیمه شوید. بیمه سلامت عمومی در حدود 80 یورو در ماه هزینه دارد. همچنین برای اینترنت نیز می توان هزینه 30 یورو به طور متوسط را درنظر گرفت.
    • هزینه تفریحات: بسته به نوع زندگی شما، رقم این هزینه می تواند تا حتی 0 یورو نیز کاهش داشته باشد. برخی از مخارج در این قسمت عبارتند از عضویت ماهانه باشگاه: 36 یورو، بلیط سینما دونفره: 23 یورو، شام ساده دونفره رستوران معمولی: 40 یورو.

    توجه کنید که تامین هزینه زندگی جزوی از شرایط مهاجرت به آلمان است که به عنوان تمکن مالی شناخته می شود.

    هزینه های زندگی در آلمان

    روش های مهاجرت به آلمان چیست؟

    امروزه این سوال بسیاری از افراد است که می پرسند چگونه باید برای مهاجرت به آلمان اقدام کنیم. در این خصوص می توان به قوانین مهاجرت به آلمان اشاره کرد که انواع مختلفی از ویزاها را معرفی نموده است. آنها عبارتند از:

    • ویزای شینگن: یکی از انواع راه های ورود به آلمان، ویزای شینگن است که می توانید با دریافت آن اقدام به بازدید از اقوام، دوستان و خانواده، آشنایان و غیره نمایید. همچنین از این ویزا برای مقاصد درمانی، فرهنگی و ورزشی نیز استفاده می شود.
    • ویزای تجاری: برای رویدادهای تجاری اعم از شرکت در جلسات و غیره، می بایست از این نوع ویزا استفاده نمایید.
    • ویزای تحصیلی: مدلی از متداول ترین نوع ویزاهایی که می توانید آن را دریافت کنید، ویزای تحصیلی نام دارد. در این حالت شما می توانید با اخذ پذیرش از مراکزی که قادر به پذیرش دانشجوی خارجی هستند، برای ورود به این کشور اقدام کنید.
    • ویزای کارآموزی یا آوسبیلدونگ: برای کسانی که می خواهند به آلمان بیایند و اقدام به کارآموزی کنند، ویزای کارآموزی صادر می شود که معمولا 90 روزه می باشد. این مدل ویزا همچنین برای کسانی که بتوانند جاب آفری را در آوسبیلدونگ به عنوان کارآموز بیابند نیز ارائه شده و جزو محبوب ترین نوع مجوزهای مهاجرت به آلمان شناخته می شود.
    • ویزای جستجوی کار: شرایط مهاجرت به آلمان با این ویزا کمی متفاوت بوده و می تواند برای کسانی که هنوز شغلی پیدا نکرده اند استفاده شود.
    • ویزای پژوهشی آلمان: این نوع مجوز ورود برای کسانی صادر می شود که به عنوان یک محقق بین المللی در یک رویداد علمی حضور دارند. در این حالت شما می توانید با این نوع ویزای آلمان اقدام به ورود در این کشور نموده و جهت شرکت در رویداد حضور داشته باشید.
    • ویزای کار آلمان: برای کسانی که جاب آفر مستقیمی از شرکت یا کارفرمای آلمانی داشته باشند، ویزای کار صادر خواهد شد.

    از دیگر انواع ویزا همچنین می توان به مواردی از جمله ویزای ترانزیت فرودگاهی آلمان، ویزای فریلنسر آلمانی، ویزای اتحاد خانواده، ویزای درمانی و غیره. حال که به صورت اجمالی با انواع راه های ورود به این کشور آشنا شدیم، با ما همراه باشید تا به معرفی 3 روش محبوب اخذ اقامت در آلمان بپردازیم.

    مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج

    یکی از قوانین مهاجرتی که معمولا در غالب کشورهای جهان وجود دارند، امکان ارائه اقامت به همسر فرد دارای تابعیت آن کشور است. این کار به جهت فراهم کردن اقامت قانونی جهت زندگی مشترک آنها درنظر گرفته می شود. در این خصوص اگر همسر یا شوهر از اروپا باشد، مشکلی از بابت قانون اقامت وجود ندارد؛ چراکه این کشورها سرزمین های بدون مرز برای شهروندان یکدیگر هستند اما در صورتی که همسر و شوهر فرد آلمانی، دارای ملیتی خارج از اتحادیه اروپا باشد، باید شرایط زیر درنظر گرفته شوند:

    • حق اقامت: شما می توانید با اثبات ازدواج خود، حق اقامت دریافت کنید. این مورد برای حضور در آلمان ضروری است.
    • محل اقامت: همسر شما باید مسکنی را در آلمان اجاره یا خریداری کرده باشد که به اندازه کافی بزرگ باشد.
    • سن قانونی: همسر شما باید دارای حداقل سن قانونی یعنی 18 سال تمام باشد.

    برای آنکه بتوانید شرایط مهاجرت به آلمان از این طریق را کامل کنید، می بایست پاسپورت و گواهی عروسی یا مدرک ازدواج و مشارکت مدنی خود را ثبت کرده و ارائه دهید. درخواست ویزا از سوی همسر شما در آلمان و از طریق سفارت آلمان ارسال می شود. پس از اخذ قبولی، شما می توانید به آلمان مهاجرت کرده و باید در اداره ثبت نام ساکنان یا Einwohnermeldeamt ثبت نام نمایید.

    همچنین باید در مدت 3 ماه از اداره مهاجرت، اجازه اقامت خود را دریافت کنید. از جمله مدارکی که لازم است برای دریافت این نوع اقامت ارائه کنید عبارتند از: گذرنامه، گواهی تولد و ازدواج، فیش حقوقی و اظهارنامه مالیاتی، مدرک مبتنی بر اجاره یا خرید خانه. همچنین ممکن است بسته به شرایط خانواده شما، مدارک دیگری نیز دریافت شوند.

    نکته: زمانی که حق اقامت به شما به عنوان همسر یک فرد آلمانی اعطا شد، می توانید اجازه هر نوع شغلی را در این کشور داشته باشید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *