آشنایی با سیستم و نظام آموزشی کانادا

آشنایی با سیستم و نظام آموزشی کانادا

  • کیفیت خوب سیستم آموزشی کانادا در بخش آموزش ابتدایی و عالی همواره در بین کشورهای مختلف جهان شناخته شده است. سیستم آموزشی کانادا تفاوت چندانی با بسیاری از کشورها ندارد و تقریباً تمامی دانش آموزان این کشور در یک چرخه آموزشی خاص مراحل مختلفی را برای رسیدن به تحصیلات عالی طی می کنند. چیزی که سیستم آموزشی کانادا را بهتر از بسیاری از کشورها می کند، بودجه های کلانی است که دولت مرکزی و کارمندان دولت صرف آموزش می کنند. این مشکل به همین دلیل است که فناوری آموزشی در کانادا در مقایسه با بسیاری از کشورهای جهان فاصله قابل توجهی دارد. در این مقاله به بررسی سیستم آموزشی کانادا می پردازیم. با ما بمان.

    نظام آموزشی کانادا

    کانادا به عنوان دومین کشور بزرگ جهان پس از روسیه شناخته می شود. در این کشور 10 کشور وجود دارد و در مجموع سه اقیانوس اطلس، اقیانوس آرام و قطب شمال آن را احاطه کرده اند. طبیعی است که وسعت زمین در این کشور باعث تفاوت های فرهنگی متفاوت در نقاط مختلف این کشور می شود. در نتیجه، دولت های کانادا تصمیم گیری در مورد سیستم آموزشی کانادا را به ایالت ها واگذار کردند.هدف از انجام این کار این است که تفاوت های فرهنگی باعث می شود که در مناطق مختلف کشور، موضوعات درسی تدریس شود و موضوعات یکسان نباشد. با این حال، تفاوت بین کشورهای مختلف چندان زیاد نیست و وجوه مشترک زیادی بین آنها وجود دارد.

    به طور کلی، کودکان بین یک تا شش سال باید دو سال را در مهدکودک مورد نظر والدین خود بگذرانند. پس از آن کلاس اول اجباری است و دانش آموزان معمولا در سن شش سالگی وارد این مقطع می شوند. بسته به ایالت های مختلف، آموزش کانادا معمولا بین 11 تا 12 درجه تحصیلی دارد. در این صورت دانش آموزان تا سن 16 سالگی آموزش می بینند. سپس دانش آموزان می توانند تصمیم بگیرند که آیا به تحصیل خود ادامه دهند یا خیر. اگر تصمیم به ادامه تحصیل در کانادا داشته باشند، سیستم آموزشی کانادا دو گزینه برای دانشگاه یا کالج به آنها ارائه می دهد.

    نظام آموزشی کانادا

    مقاطع تحصیلی در کانادا

    اگرچه سطح تحصیلات در کانادا از ایالت به ایالت دیگر متفاوت است، به طور کلی، دانش آموزان در کانادا باید تا سن 16 سالگی به مدرسه بروند. به طور کلی، سیستم آموزشی کانادا در این بخش به چهار سطح تقسیم می شود که عبارتند از:

    1-پیش دبستانی

    پیش دبستانی مرحله آموزش قبل از دبستان است که کودکان 4 تا 5 ساله در آن تحصیل می کنند.اجباری بودن آموزش پیش دبستانی در کانادا بستگی به ایالتی دارد که در آن زندگی می کنید. به عنوان مثال، در نیوبرانزویک و نوا اسکوشیا، آموزش پیش دبستانی اجباری است. در حالی که در کشورهای دیگر، این بخش کاملا اختیاری است.

    در ایالت های مختلف، پیش دبستانی ها دولتی، خصوصی یا فدرال هستند. البته معمولا سال اول پیش دبستانی در اکثر این مراکز رایگان است. البته در سیستم آموزشی مدارس کانادا به ویژه در کشورهایی مانند کبک، خدمات آموزشی ویژه با شناسایی خانواده های کم درآمد یا خانواده های دارای فرزند معلول ارائه می شود.

    هیچ برنامه درسی پیش دبستانی مشخصی وجود ندارد. به طور کلی، هدف این است که افراد را برای حضور در دبستان آماده کنیم و این امر با آموزش الفبا، مهارت های اعداد، موسیقی، خواندن متن اولیه و ارتباطات اجتماعی محقق می شود.

    2- ابتدایی

    سیستم آموزشی کانادا در همه ایالت ها، حضور افراد در مدرسه را از ابتدایی اجباری کرده است. دبستان از 6 یا 7 سالگی شروع می شود و معمولاً تا 11 یا 12 سالگی ادامه می یابد.در این مقطع تحصیلی، دانش آموزان معمولاً در هر سال تحصیلی یک معلم برای همه دروس خود دارند. به دانش آموزان موضوعاتی مانند خواندن، نوشتن، ریاضیات، انگلیسی یا فرانسوی، تاریخ، علوم تجربی، موسیقی، مطالعات اجتماعی، تربیت بدنی و هنر آموزش داده می شود.

    3- متوسطه اول یا راهنمایی

    پس از اتمام دوره شش ساله در مقطع ابتدایی، نوبت به مقطع متوسطه اول می رسد که در سیستم آموزشی مدارس کانادا به مدرسه راهنمایی نیز معروف است. دوره متوسطه اول معمولاً یک دوره دو ساله است که دانش آموزان کلاس های هفتم و هشتم را تکمیل می کنند. در این دوره به تدریج به هر درسی به صورت تخصصی معلمانی گماشته می شوند. مهم ترین هدف از گنجاندن دوره متوسطه اولیه در ساختار سیستم آموزشی کانادا، آماده سازی دانش آموزان برای ورود به دوره سخت آموزش متوسطه است.

    4-متوسطه دوم یا دبیرستانی

    آخرین سطح تحصیلی در سیستم آموزشی مدارس کانادا دبیرستان است که دانش آموزان کلاس های 9 تا 12 را می گذرانند. شرایط در این سطح تحصیلی از کشوری به کشور دیگر متفاوت است. در برخی از ایالت ها، کلاس یازدهم آخرین سال دبیرستان است و در برخی دیگر، کلاس دوازدهم آخرین کلاس است. همچنین در برخی ایالت ها پایان تحصیلات متوسطه در سن 16 سالگی و در برخی دیگر در سن 18 سالگی است. در مقطع متوسطه دوم، آموزش حرفه ای به برنامه درسی اضافه می شود تا دانش آموزان را برای ورود به بازار کار آماده کند.

    شرایط تحصیل در مدارس کانادا

    سن تحصیل اجباری در کانادا بسته به ایالت های مختلف از پنج تا هفت سال شروع می شود.در نهایت بین 16 تا 18 سال طول می کشد. تحصیل در سیستم آموزشی مدارس کانادا اجباری است، اما افراد برای رفتن به دانشگاه یا کالج کاملا رایگان هستند. انگلیسی و فرانسوی دو زبان شناخته شده در کانادا هستند. البته در اکثر مدارس این کشور زبان انگلیسی به عنوان زبان اصلی تدریس می شود. فقط در برخی از ایالت ها مانند کبک در مدارس زبان فرانسه بیشتر از انگلیسی تدریس می شود.

    شرایط تحصیل در مدارس کانادا

    ساختار سیستم آموزشی کانادا برای پذیرش مهاجر بسیار عالی است. آمارها نشان می دهد که از هر سه جوان در کانادا یک نفر مهاجر است که در کودکی به این کشور سفر کرده و در مدارس کانادا تحصیل کرده است. شرایط خاصی برای تحصیل در مدارس کانادا برای مهاجران وجود ندارد. حضور قانونی مهاجران در کانادا تنها شرط بهره مندی از خدمات سیستم آموزشی کانادا می باشد.

    مؤسسات آموزش عالی کانادا

    پس از گذراندن دوره آموزشی کانادا، اگر افرادی قصد ادامه تحصیل در سیستم آموزشی کانادا را داشته باشند، چهار گزینه پیش روی خود دارند که عبارتند از:

    • دانشگاه‌های دولتی یا ایالتی
    • کالج‌های ایالتی
    • کالج‌های خصوصی
    • کالج‌های فنی حرفه‌ای

    کالج در سیستم آموزشی کانادا نوعی مدرسه است که به طور خاص بر موضوعات تجاری یا آموزش حرفه ای تمرکز دارد.دانشگاه در کانادا دقیقاً مانند همه سیستم های آموزشی عمومی در جهان است. بسیاری از کانادایی ها ابتدا در کالج شرکت می کنند و دوره های کالج را می گذرانند تا آمادگی بیشتری برای حضور در دانشگاه داشته باشند.

    ساختار آموزش عالی در کانادا تقریبا مشابه سیستم آموزش عالی در ایالات متحده آمریکا است و البته تنوع رشته های دانشگاهی در این ساختار در بسیاری از قسمت ها افزایش یافته است. دانشگاه ها و کالج ها در کانادا به طور کامل توسط دولت و ایالت ها اداره می شوند و بخش قابل توجهی از هزینه تحصیل برای شهروندان کانادایی به صورت بودجه ایالتی یا دولتی پرداخت می شود. البته هستند کسانی که باید شهریه دانشگاه را پرداخت کنند. فعالیت های پژوهشی موضوع اصلی رشته های تحصیلی مختلف در دانشگاه های کانادا است.

    شرایط تحصیل در مؤسسات آموزش عالی در کانادا

    در سیستم آموزشی کانادا، آزمون ورودی برای حضور در دانشگاه وجود ندارد. در این زمینه چند شرط اساسی وجود دارد که البته از کشوری به کشور دیگر می تواند متفاوت باشد. این شرایط عبارتند از:

    • داشتن مدرک دیپلم (پایان کامل دوره تحصیلات در آموزش و پرورش)
    • کسب حداقل 60 از حداکثر نمره‌هایی که در طول دوره آموزش متوسطه قابل اکتساب است
    • گذراندن آزمون پیش دانشگاهی PLA

    شرایط فوق برای شهروندان کانادایی است. اما مهاجران نیز کمک قابل توجهی به سیستم آموزش عالی کانادا می کنند.شرایط پذیرش مهاجران در دانشگاه های کانادا کاملاً به دانشگاه، رشته و سطح تحصیل بستگی دارد. اما برخی از مهمترین شرایط برای مهاجران در این زمینه عبارتند از:

    • اخذ ویزای تحصیلی کانادا از طریق سفارت این کشور
    • داشتن مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی معتبر با کسب حداقل نمره مشخص
    • شرایط تحصیلی مناسب در کشور خود (نمرات بالا، مقاله‌های علمی پژوهشی و …)

    هزینه تحصیل در مقاطع مختلف تحصیلی در کانادا

    یک موضوع مهم برای سیستم آموزشی کانادا هزینه تحصیل در سطوح مختلف است. برای تحصیل در آموزش و پرورش به جز مدارس غیردولتی که شهریه آنها به طور کامل بر عهده خود شهروندان است، در مدارس دولتی هیچ هزینه ای از افراد دریافت نمی شود. دولت و ایالت ها هزینه تحصیل دانش آموزان در مدارس را به طور کامل پرداخت می کنند.

    در مورد آموزش عالی، موضوع تا حدودی متفاوت است. هزینه شهریه دانشگاه برای شهروندان کانادایی به طور متوسط ​​حدود 4524 دلار کانادا در هر سال تحصیلی است. همچنین متوسط ​​شهریه کالج برای هر سال تحصیلی حدود 2400 دلار کانادا در سال است.

    هزینه تحصیل در مقاطع مختلف تحصیلی در کانادا

    اما داستان برای دانشجویان مهاجر کاملا متفاوت است. به طور معمول، شهریه هر دانشجوی مهاجر در دانشگاه های کانادا حدود 14000 دلار کانادا برای مقطع کارشناسی ارشد در هر ترم تحصیلی و حدود 25000 تا 50000 دلار کانادا برای مقاطع دکترا و فوق دکترا در هر ترم تحصیلی است.البته هر ساله دولت کانادا و ایالت ها نیز مبالغ مشخصی را برای اعطای بورسیه به دانشجویان بین المللی اختصاص می دهند و بسته به شرایط تحصیلی دانشجویان، این مبالغ بین آنها تقسیم می شود.

    سایر انواع مراکز آموزشی در کانادا

    در سیستم آموزشی کانادا، علاوه بر مواردی که تاکنون به آن اشاره کردیم، سه نوع مرکز آموزشی دیگر نیز وجود دارد که افراد می توانند در آن ها تحصیل کنند. این مراکز آموزشی عبارتند از:

    1-کالج یا مدارس حرفه‌ای

    هنرستان ها تقریبا شبیه به مراکز فنی حرفه ای هستند که در کشور ما وجود دارد. تحصیل در این مدارس کاملا اختیاری است و افراد می توانند پس از پایان دبیرستان برای کسب مهارت در مشاغل خاص در این مدارس حضور یابند. در این مدارس زیر نظر یک لیدر حرفه ای آموزش عملی در موضوعات مختلف خواهید دید.

    2-کالج و مدرسه خصوصی

    در ساختار سیستم آموزشی کانادا، مدارس خصوصی در میان سایر مدارس دولتی وجود دارد که شهریه در آنها بسیار بالاست. افراد می توانند در این مدارس به انتخاب خود تحصیل کنند، اما قبل از انتخاب باید از هزینه بالای این مدارس آگاه باشند. در مورد کالج ها هم همینطور. همچنین برخی از کالج های خصوصی وجود دارند که مستقل از دولت و ایالت ها فعالیت می کنند.

    3- مدارس دینی

    کانادا همچنین دارای مدارس مذهبی است که افرادی که مایل به یادگیری آموزه های دینی (مسیحی) هستند می توانند در آن ثبت نام کرده و تحصیل کنند.در این مدارس در کنار تحصیلی که در سایر مدارس داده می شود، آموزه های دینی نیز به مردم آموزش داده می شود.

    ویژگی های تحصیل در کانادا

    تحصیل در سیستم آموزشی کانادا دارای چندین ویژگی مهم است که کانادا را به یکی از بهترین سیستم های آموزشی در جهان تبدیل کرده است. برخی از این ویژگی ها عبارتند از:

    • چندفرهنگی یک موضوع کاملاً پذیرفته شده در سیستم آموزشی کانادا است.
    • تدریس دروس کاملاً به صورت عملی و عملیاتی برنامه ریزی شده است.
    • آموزش حرفه ای در سیستم آموزشی کانادا نادیده گرفته نشده است.
    • در دانشگاه ها فرهنگ ارتباط متقابل بین معلمان، کارکنان و دانشجویان به بهترین شکل ممکن وجود دارد.

    کلام پایانی

    در این مقاله به بررسی کامل سیستم آموزشی کانادا پرداخته ایم. کانادا با اهمیت دادن به موضوع آموزش در کشور خود توانسته تحولات بزرگی را در بین مردم ایجاد کند و این موضوع توجه بسیاری از مردم جهان را به خود جلب کرده است. بسیاری از دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در کشورهای دیگر را دارند، همواره دانشگاه های کانادا را در اولویت درخواست های خود قرار می دهند. همچنین اگر قصد مهاجرت خانوادگی به کانادا را دارید، نگران تحصیل فرزند خود نباشید.برای مهاجرت به کانادا باید مراحل قانونی را طی کنید. پیمودن این مسیر بدون راهنمای مجرب آسان نیست و معمولاً به بن بست می رسد.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    اشتراک‌گذاری

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *