چگونه برای کانادا اپلای کنیم؟ (روش تحصیلی)

تحصیل در کانادا
  • از توصیه‌هایی که از چپ و راست راجع به اپلای کردن برای کانادا می‌شنوید خسته نشده‌اید؟ دل‌تان نمی‌خواهد شفاف بدانید که چم و خم اپلای کردن چیست؟

    اگر جز آن دسته هستید که نمی‌دانید چطور برای کانادا اپلای کنید و روش تحصیلی را برای مهاجرت به این کشور مد نظر دارید، این مقاله را از دست ندهید.

    اپلای در دانشگاه‌های کانادا

    اپلای کردن اصطلاحی است که برای کل فرایند درخواست پذیرش تحصیلی از دانشگاه‌ها، کالج‌ها یا دیگر موسسات آموزشی کشور مقصد به کار می‌رود. فرایند درخواست و دریافت پذیرش، اصولا از طریق وب‌سایت دانشگاه مورد نظر فرد صورت می‌گیرد؛ ولی روند هر یک با دیگری فرق دارد.

    فرایند اپلای کردن یک فرایند زمان‌بر است؛ چون مجبوریم مراحل متعددی را پشت سر بگذاریم و مدارک مختلف برای آن جور کنیم. تازه در برخی مراحل هم باید صبوری به‌ خرج بدهیم و منتظر بمانیم تا نوبت‌مان برسد. فرایند اپلای آن‌قدر طولانی است که کارشناسان توصیه می‌کنند یک سال قبل از شروع ترم تحصیلی، مراحل آن را استارت بزنید.

    برای مثال اگر می‌خواهید در ترم زمستان سال ۲۰۲۵ در یکی از دانشگاه‌های کانادا مشغول به تحصیل شوید، از زمستان سال ۲۰۲۴ باید شروع به جور کردن مدارک و طی کردن مراحل اپلای کنید.

    حالا باید از کجا شروع کنیم و چه مراحلی در انتظارمان است؟ مدرک زبان را چه موقع بگیریم؟ چه موقع درخواست پذیرش بدهیم؟ با چه افرادی در تماس باشیم؟ برای پاسخ به این سوالات باید ادامه مقاله را مطالعه کنید.

    همان‌طور که گفتیم ممکن است دستورالعمل‌های هر دانشگاه برای اخذ پذیرش با دیگری تفاوت داشته باشد ولی در مجموع مراحل پذیرش دانشگاه‌های کانادا به این ترتیب است:

    ۱. انتخاب رشته و دانشگاه

    پیش از هر کاری ابتدا باید بدانید که قصد تحصیل در چه دانشگاهی و زندگی در چه شهری را دارید. هم‌چنین باید ببینید که آیا رشته مورد نظر شما در آن دانشگاه‌ تدریس می‌شود یا خیر. همان‌طور که در بالا اشاره کردیم حتما باید یک تاریخ برای مهاجرت خود تعیین کنید تا بفهمید که در کدام ترم می‌بایست اپلای کنید.

    برای مثال اگر قصد ورود به دانشگاه مک‌مستر در استان اونتاریو را دارید و می‌خواهید در رشته مهندسی تحصیل کنید، فقط در ترم پاییز (از ماه سپتامپر تا اواسط دسامبر) این امکان را دارید. حالا با مراجعه به وب‌سایت دانشگاه مک‌مستر می‌توانید تاریخ ددلاین‌های اپلای را مشاهده کنید که روز ۱ آپریل ۲۰۲۴ است. این یعنی هدف شما باید این باشد که حداقل یک سال قبل از این تاریخ، مراحل اپلای را استارت بزنید.

    ۲. مکاتبه با دانشگاه

    حالا که تصمیم قطعی خود را برای انتخاب دانشگاه و رشته مورد نظر خود گرفتید، نوبت آن است که وارد سایت دانشگاه شوید و تمام موارد مهم برای اپلای از جمله ددلاین ثبت‌ نام، شرایط پذیرش، هزینه‌ها، حد نصاب نمره آزمون زبان، شرایط اخذ بورسیه و… اطلاعات به‌دست بیاورید.

    حتی اگر تمام مدارک‌تان کامل باشد باز هم نمی‌توانید یک روز رندوم پای سایت بنشینید و درخواست پذیرش بدهید! چون ممکن است ظرفیت دانشگاه مقصد برای رشته مورد نظر شما پر شده باشد، یا در ترم‌های دیگری پذیرش بگیرند.

    بنابراین باید مرتبا با دانشگاه مقصد و هم‌چنین اساتید آن‌ها مکاتبه داشته باشید. به آن‌ها ایمیل بزنید و خودتان را به آن‌ها معرفی کنید. از اهداف و توانایی‌های خود بگویید. اگر سماجت کافی به خرج دهید و موفق شوید خودتان را به اساتید معرفی کنید می‌توانید اطلاعات مفیدی به دست بیاورید و روند کارهای اپلای خود را سریع‌تر پیش ببرید.

    مهاجرت تحصیلی به کانادا

    ۳. ثبت نام در پورتال دانشگاه و پر کردن فرم درخواست

    این مرحله بسیار مهم است؛ خصوصا چون باید مدارک مورد نیاز را هم از پیش تهیه کنید. پس از کسب اطلاعات مورد نیاز از وب‌سایت دانشگاه مقصد، به این نتیجه می‌رسید که دقیقا از شما چه مدارکی خواسته شده است.

    شرایط هر دانشگاه برای پذیرش دانشجو ممکن است با دیگری فرق کند. برخی دانشگاه‌ها پیش از تایید صلاحیت دانشجو حتی با او مصاحبه هم برگزار می‌کنند. همان‌طور که گفتیم در حین مکاتبه با اساتید، شاید آن‌ها تصمیم بگیرند که با شما جلسه اینترنتی بگذارند تا توان‌مندی‌های شما را ارزیابی کنند. اگر تا این اندازه با مسئولان دانشگاه مقصد نزدیک شوید مسلما آن‌ها هم تمام شرایط و مدارک را برای‌تان شرح خواهند داد.

    در هر حال، اصولا مدارک زیر برای اپلای و اخذ پذیرش تحصیلی از کانادا لازم هستند:

    • اسکن گذرنامه
    • اسکن ریز نمرات دوره‌های تحصیلی طی‌شده
    • تدوین توصیه‌نامه
    • اخذ حد نصاب نمره آزمون زبان
    • تهیه انگیزه‌نامه
    • تنظیم رزومه

    اسکن گذرنامه و ریز نمرات که مشخص است. ولی در ادامه، راجع به باقی موارد که یک توضیح مختصر خواهیم داد.

    توصیه‌نامه در واقع از سوی اساتید فعلی شما باید نگارش بشود. یعنی شما از اساتید خود می‌خواهید ویژگی‌های آکادمی و شخصیتی شما را در قالب یک ایمیل برای اساتید دانشگاه مقصد ارسال کنند تا آن‌ها از صحت صلاحیت شما مطمئن‌ بشوند.

    نمره آزمون زبان هم که واقعا اهمیت بالایی دارد. هر دانشگاهی دستورالعمل‌هایی را برای نمره و آزمونی مورد قبول خود تنظیم کرده است که با مراجعه به وب‌سایت‌شان می‌توانیم متوجه آن بشویم.

    اغلب دانشگاه‌ها (اگر نگوییم همه آن‌ها) نمره آزمون آیلتس و تافل را قبول می‌کنند. ولی هستند دانشگاه‌هایی که به نمره آزمون‌های دیگر هم توجه دارند. برای مثال برخی از دانشگاه‌های کانادا در رشته‌های مهندسی، از دانشجویان خود می‌خواهند که در آزمون جی آر ای شرکت کنند تا توانایی‌های ریاضی آن‌ها را محک بزنند.

    متن انگیزه‌نامه توسط شخص شما نوشته می‌شود که در آن از اهداف و انگیزه‌هایی که برای تحصیل در خاک کانادا دارید صحبت می‌کنید. این متن هرچه گیراتر باشد، شانس پذیرش‌ شما بالاتر می‌رود.

    در متن رزومه همان‌طور که از اسمش پیدا است باید سوابق شغلی و پژوهشی خود را در آن درج کنید. باید در قالب پی‌ دی اف و بر اساس یک سری اصول دقیق رزومه‌تان را تنظیم کنید تا متصدیان پذیرش، جذب شما بشوند.

    به یاد داشته باشید که معمولا این مدارک برای درخواست ویزای دانشجویی کانادا هم لازم هستند. با این تفاوت که به‌جز این مدارک، به اثبات تمکن مالی هم احتیاج دارید.

    مهاجرت به کانادا

    ۴. پرداخت هزینه اپلای و بارگذاری مدارک

    در این مرحله نوبت به پرداخت هزینه می‌رسد. پس از بارگذاری مدارک در سایت دانشگاه مقصد و تایید صحت آن‌ها، از شما هزینه اپلیکیشن فی می‌‌گیرند تا نام شما در لیست متقاضیان ثبت شود. هزینه اپلیکیشن فی در واقع هزینه بررسی شرایط شما برای پذیرش است.

    این را هم بدانید که این هزینه از همه متقاضیان اخذ می‌شود و اگر درخواست‌تان مورد تایید قرار نگیرد و به شما پذیرش ندهند، این پول را به شما پس نخواهند داد. پس تا پیش از جور شدن تمام مدارک، سعی کنید درخواست اپلای ندهید. هزینه اپلیکیشن فی دانشگاه‌های کانادا معمولا بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ دلار است. البته لازم به ذکر است که برخی دانشگاه‌ها اصلا هزینه اپلیکیشن فی ندارند.

    هم‌چنین در این مرحله امکان درخواست بورسیه تحصیلی یا فاند هم وجود دارد. در این مرحله (با توجه به ضوابط دانشگاه مقصد) می‌توانید درخواست فاند هم بدهید و از متصدیان بخواهید تا در صورت واجد شرایط بودن شما، همه یا بخشی از هزینه تحصیل‌تان را پوشش بدهند.

    ۵. دریافت پذیرش یا عدم پذیرش از طریق ایمیل

    اگر هیچ نقصی در مدارک‌تان وجود نداشته باشد و نمرات و توقعات دانشگاه مورد نظر خود را فراهم کرده باشید، یک ایمیل پذیرش از طرف دانشگاه به شما ارسال می‌شود. شما با این ایمیل می‌توانید درخواست مجوز تحصیل و ویزای کانادا بدهید؛ به شرطی که خودتان هم پذیرش‌تان را تایید کنید.

    البته اگر مدارک‌ شما مطابق با معیارهای دانشگاه نباشد، به شما ایمیلی مبنی بر عدم پذیرش‌تان ارسال خواهد شد و به شما می‌گویند که چه چیزی کم داشته‌اید. در این مواقع نباید دلسرد شوید. شما تقریبا تمام مراحل را پشت سر گذاشته‌اید فقط باید با مکاتبه‌های پی‌در‌پی، از اساتید دانشگاه مقصد بخواهید که به شما توضیح بدهند چه نکاتی را رعایت نکرده‌اید. اگر واقعا با استانداردهای این دانشگاه نتوانستید به جایی برسید، یک دانشگاه دیگر را که شرایط ساده‌تری دارد، امتحان کنید تا پذیرش بگیرید.

    درخواست ویزای تحصیلی از سفارت

    بلافاصله پس از دریافت نامه پذیرش از دانشگاه مقصد، باید از سفارت کانادا وقت بگیرید تا برای دریافت ویزای تحصیلی اقدام کنید. اخذ ویزا برای تحصیل در این کشور الزامی است و همان‌طور که گفتیم مدارک مورد نیاز آن نیز مشابه مدارک پذیرش دانشگاه است؛ فقط باید نامه پذیرش و نامه تمکن مالی هم به آن‌ها اضافه کنید.

    تمکن مالی که توسط دولت کانادا تعیین شده هزینه یک سال زندگی در این کشور معادل ۱۳٬۲۰۰ دلار کانادا است. البته شما برای اخذ ویزای تحصیلی، باید شهریه دانشگاه را هم به این مبلغ اضافه کنید.

    پس از درخواست ویزا از سفارت، باید منتظر پاسخ آن بمانید. این فرایند معمولا بین ۲ هفته تا ۲ ماه طول خواهد کشید. مدت اعتبار ویزای تحصیلی هم معمولا ۹۰ روز بیش‌تر از مجموع مدت زمانی است که در کانادا تحصیل می‌کنید. این مهلت ۹۰ روزه را برای آن گذاشته‌اند که بتوانید پس از اتمام دوره تحصیلی‌تان، مراحل بازگشت به کشور یا مراحل درخواست ویزای اقامت را پشت سر بگذارید.

    تنظیم زمان اپلای برای کانادا

    همان‌طور که دیدید برای اپلای دانشگاه‌های کانادا می‌بایست چندین مرحله را پشت سر بگذارید و مدارک مختلف جور کنید که هر کدام به اندازه خودشان زمان‌بر هستند. در این بین اگر زمان‌بندی درستی نداشته باشیم ممکن است برای اپلای دیر کنیم و پذیرش‌مان برود برای سال آینده. موسسات مهاجرتی به شما مشاوره مهاجرت تحصیلی به کانادا خواهند داد و تمام موارد مهم را به شما تذکر می‌دهند.

    حالا که زمان‌بندی مراحل اپلای اهمیت بالایی دارد، بهتر است بدانید که چه موقع اقدام کنید. یک بار دیگر می‌گوییم که باید حداقل یک سال پیش از آغاز ترم تحصیلی‌ مورد نظرتان مراحل جور کردن مدارک و طی کردن مسیر اپلای را شروع کنید.

    بهتر است اول از همه مدرک زبان خود را بگیرید. اگر نیاز به تمرین و کلاس رفتن دارید، زودتر دست به کار شوید. سعی کنید در آزمون آیلتس یا تافل نمره خوبی به دست بیاورید. اگر در اولین آزمون موفق به کسب نمره نشدید، دوباره در این آزمون شرکت کنید.

    راه و چاه اپلای کردن برای کانادا

    اپلای کردن برای دانشگاه‌های کانادا پروسه ساده‌ای نیست و نیاز به برنامه‌ریزی دقیق دارد. هر کس پیش از اقدام برای اپلای می‌بایست یک سری مراحل را پشت سر بگذارد و زمان‌بندی درستی را انتخاب کند تا بتواند در همان ترم و در همان دانشگاهی که مد نظرش بوده، مشغول به تحصیل شود.

    در این مقاله توضیح دادیم که مراحل اپلای برای کانادا به چه ترتیب است. هم‌چنین توصیه کردیم که به‌علت زمان‌بر بودن این مراحل، بهتر است (حداقل یک سال) زودتر برای انجام آن‌ها دست به کار شوید.

    مهم‌ترین نکته این است که تصمیم خود را قطعی کنید و بدون توجه به دشواری‌های مسیر، موانع را دانه‌دانه پشت سر بگذارید.

    در مکاتبات خود با اساتید دانشگاه مقصد کمی دقت کنید و تا روزی که به هدف خود نرسیده‌اید، صبور باشید.

    میانگین امتیازات ۴ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    اشتراک‌گذاری

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *